1.decembrī ir aizsācies jaunais Baznīcas gads – jaunais gaismas ceļš pretī Ziemassvētkiem. Kā katru gadu, Iecavas luterāņu draudze šo gaismas ceļu uzsāks īpaši atzīmējot visas Adventa svētdienas ar muzikāli kuplinātiem dievkalpojumiem.

Pirmajā Adventā – 1.decembrī dziedāja pašmāju ansamblis “Iecavas zvans”.

Otrajā Adventa svētdienā dievkalpojumu kuplinās ansamblis “Sonora” no Sesavas.

Iecavas draudzē vienmēr gaidīti viesi ir Garīgās mūzikas ansamblis “Laudetur”. Iespēja atkal ar tā dalībniekiem satikties būs Trešajā Adventā – 15.decembra dievkalpojumā. Pie ērģelēm iecavniece Digna Spakēviča. Skanēs gan ļoti populāra, gan arī mazāk dzirdēta garīgā mūzika.

22.decembrī – ceturtajā Adventa svētdienā – īpašs gods draudzei būs sagaidīt viesojamies komponistu un mācītāju Ingmāru Zemzari, šoreiz kā mūzikas radītāju un koncertmeistaru vokālistei Ingrīdai Vītolai.

Ziemassvētku vakara dievkalpojumā neiztrūkstoši liela vieta tiks atvēlēta Dieva slavēšanai mūzikas skaņās. Kaspara Svirska spēlētā bazūne  būs tiešs apliecinājums 150.psalma vārdiem: “Teiciet Viņu ar bazūnes skaņām, teiciet Viņu ar stabulēm un cītarām! Teiciet Viņu ar skanīgiem zvārguļiem, teiciet Viņu ar gaviļu zvaniem!”

Informāciju iesūtīja: Zaiga Lazdiņa-Radziņa, Iecavas luterāņu draudzes ērģelniece