Ņemot vērā šī brīža situāciju valstī, iespēju robežās, atbilstoši noteiktajiem ierobežojumiem, Aizsardzības ministrija vēlas atzīmēt Lāčplēša dienu – uzvaru pār Bermonta karaspēku.

Bīskapu kolēģija ir atsaukusies Aizsardzības ministra Dr. Arta Pabrika aicinājumam visu konfesiju baznīcām visā Latvijā š.g.11. novembrī plkst. 19.00 piecas minūtes skandināt zvanus.

Tāpat šajā nedēļā baznīcu draudzes īpaši aicina aizlūgt par karavīriem un visiem dienestiem, kas gādā par drošību, kā arī aizlūgt par Latvijas valsti un tās vadītājiem.

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki 11. novembrī, atzīmējot uzvaru pār Bermonta karaspēku, bijaplānojusi organizēt militāro parādi un tautas gājienu, kas virzītos no 11. novembra krastmalas pāri Akmens tiltam uz Pārdaugavu, Gaismas pili, tā simboliski atkārtojot ceļu, kas bija jāveic latviešu karavīriem, lai kaldinātu uzvaru. Militārā parāde atainotu Daugavas tiltu lomu vēsturiskajos notikumos, kad karavīri nostiprināja savas pozīcijas, tādējādi piespiežot pretiniekus atkāpties un atbrīvot Pārdaugavas teritoriju.

Vēstures liecības vēsta, ka 1919. gada 11. novembrī par godu Latvijas armijai, kas atbrīvoja galvaspilsētu no sīksta un daudz labāk apbruņota pretinieka, skanēja visi Rīgas baznīcu zvani.