Ceturtdien, 14. janvārī, sākot no pulksten 9:00 notiks trīs Saeimas ārkārtas sēdes. Trešajā no tām izskatīs jautājumu, vai nodot izskatīšanai komisijās Nacionālās apvienības priekšlikumu LR Satversmes 110. panta grozījumiem:

“Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, kas balstīta laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā, vecāku un bērna tiesības, ieskaitot tiesības augt ģimenē, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis). Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības.”

Pretēji bieži dzirdamam apgalvojumam, šāds precizējums neizslēdz vecākus, kas vieni audzina bērnus, nedz vecvecākus, nedz brāļus un māsas, brālēnus un māsīcas, nedz arī adoptētus bērnus. Tas vienkārši skaidrāk formulē normas, kas jau ir iekļautas LR Satversmē un Cilvillikumā. Laikā, kad pret dabisko ģimenes izpratni ceļas uzbrukums, šāds precizējams ir pat ļoti laikā un vietā. Priekšlikuma vienkārša noraidīšana, nedodot tautas priekšstāvjiem iespēju par tiem spriest un lemt būtu ļoti drūms signāls.

Bīskapu kolēģija aicina visus, kam rūp dabiskās ģimenes aizsardzība un stiprināšana, lūgt par šo Saeimas sēdi un deputātiem.