Jau tradicionāli dienas no 18. līdz 25. janvārim ir veltītas lūgšanām par kristiešu vienotību. Šogad šīs nedēļas tematu un pārdomu tekstus ir izraudzījusies un sagatavojusi Tuvo Austrumu Baznīcu padome, kuras sēdeklis ir Beirūtā, Libānā. “Mēs austrumos redzējām Viņa zvaigzni un atnācām Viņu pielūgt,” (Mt 2, 2) ir šim gadam izvēlētā tēma. Vairāk nekā jebkad iepriekš, šajos grūtajos laikos mums ir nepieciešama gaisma, kas spīd tumsā un kas kristiešiem visā pasaulē ir atklājusies Jēzū Kristū.

Libāna ir valsts, kurā cilvēku dzīvi bieži vien satricina netaisnīgas politiskas un ekonomiskas intereses; brīdī, kad līdz ar visu pasauli bija jāsaskaras ar iepriekš nepiedzīvotu sanitāro krīzi, tā joprojām cīnījās ar traģiskajām cilvēciskajām un materiālajām sekām, kuras bija radījis šausminošais sprādziens Beirūtas ostā 2020. gada 4. augustā. Tomēr, neraugoties uz sarežģīto kontekstu, ekumeniska Libānas kristiešu grupa sagatavoja lūgšanu un pārdomu materiālu. Pateicībā par Libānas kristiešu ticību un lūdzot viņiem Dieva svētību, lūgsim, lai aizvien lielāka vienotība starp Latvijas kristiešiem, starp Vidējo Austrumu kristiešiem un visas pasaules kristiešiem. (Tekstu sagatavoja Mieram tuvu)

Turpmākās astoņas dienas varat izmantot šai nedēļai izvēlētos Svēto Rakstu lasījumu,  apceru un lūgšanu tekstus šeit: Lūgšanas un pārdomas un Lūgšanas kārtības priekšlikums .

Lūgšanu un pārdomu ierakstiem varat sekot līdzi  Svētā Gregora izglītības centra Facebook vai Youtube lapā. 

***

Katedrālē un prokatedrālē šie materiāli tiek lietoti šajās dienās šādos laikos:

Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē no otrdienas (18. janv.) – līdz otrdienai (25. janv.) plkst.12:30 (izņemot svētdien,  kad tas notiek pēc dievkalpojuma, kas sākas plkst. 10.00).

Jelgavas Sv. Annas prokatedrālē otrdien (18. janv.) plkst. 18:30, trešdienas  (19. janv.) dievkalpojumā plkst. 18.00, ceturtdien-sestdien (20.-22. janv.) plkst.18.30, svētdien (23.janv.) plkst.16.00, un pirmdien-otrdien (24.-25. janv.) 18:30