Apustuļu darbu grāmatā ir sacīts: “Tie divpadsmit saaicināja visus mācekļus un sacīja: “Nav pareizi, ka mēs, kalpodami pie galda, atstājam novārtā Dieva vārdu. Tāpēc, brāļi, izredziet no sava vidus septiņus vīrus, kam laba slava, Svētā Gara un gudrības pilnus, kam mēs varētu šo pienākumu uzticēt; bet mēs gribam arī turpmāk Dievu lūgt un kalpot ar vārdu.””. /Ap.d.6:2-4/

Diakonu ordinācijas dievkalpojums Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē, 10.08.2024. No kreisās: diakons A.Kaņeps, diakons K.Rutkis, Liepājas bīskaps H.M.Jensons un diakons Joahims Fridrihs Grīns

Kopš Svētā Laurencija dienas Liepājas diecēzē kalpo tieši septiņi diakoni*. 2024.gada 10.augustā Liepājas bīskaps Hanss Martins Jensons diakona amatā ordinēja Aivaru Kaņepu, Kārli Rutki un Johimu Fridrihu Grīnu. Apsveicam ar ordināciju jaunos diakonus un vēlam Dieva svētību kalpošanā! Izredzēto skaits “septiņi”, kā tas minēts Apustuļu darbu grāmatā, Liepājas diecēzē mainīsies jau 14.augustā – bīskapa Meinarda dienā, kad esošajiem diakoniem pievienosies vēl divi amata brāļi un viens no esošajiem kļūs par palīgmācītāju. Jelgavas Sv.Annas prokatedrālē dievkalpojumā plkst.18:00 tiks ordinēti Oskars Svilāns un Normunds Ermanovičs – Hermanovičs. Dievkalpojumā ordināciju mācītāja amatā saņems Andris Kļaviņš. Esiet laipni gaidīti uz svētku dievkalpojumu!

Plašāk par diakona amatu un pirmo diakonu ordināciju 2021.gadā Liepājas diecēzē lasiet šeit: Diakona ordinācijas dievkalpojums | Liepājas diecēze (liepajasdieceze.lv)

*Liepājas diecēzē diakona amatā kalpo: Uldis Žabris (mācītāju pārraudzībā Liepājas Sv. Annas mācītāja kalpošanas vietā), Kaspars Lauris (mācītāja pārraudzībā Liepājas Sv. Trīsvienības mācītāja kalpošanas vietā), Andris Kļaviņš un Jānis Spudas (palīgbīskapa Ulda Gailīša  pārraudzībā), Aivars Kaņeps (Kuldīgas iecirkņa prāvesta pārraudzībā), Kārlis Rutkis (Piltenes iecirkņa prāvesta pārraudzībā) un Joahims Fridrihs Grīns (tiešā bīskapa Hansa Martina Jensona pārraudzībā).