„… ar uzticību tu visu esi darījis” /3.Jāņa 1:5/

LELB Baznīcas apbalvojuma padome pieņēmusi lēmumu piešķirt apbalvojumu “Uzticības vairogs” Elgai Annai Dūdiņai par ilggadēju un uzticīgu kalpošanu Baznīcai un Zlēku evaņģēliski luteriskajai draudzei.

Elga Dūdiņa iesvētīta 1958.gadā. Sākoties atmodai, viņa ir uzaicināta uzņemties kasieres pienākumus Zlēku draudzē. Kad mūžībā devusies draudzes leģenda Irma Apfelberga, Elga Dūdiņa uzņēmās atslēgu glabātājas pienākumus, kurus nu veic jau gandrīz 30 gadus.

Apbalvojuma nominēšanas pieteikumā mācītājs Jānis Kalniņš raksta: “Kopš 1945.gadā emigrēja mācītājs Egons Rūsa, Zlēkās uz vietas mācītājs vairs nedzīvoja un atslēgu glabātāja kļuva par galveno draudzes dzīves organizētāju. Tā nu sanācis, ka kopš 1989.gadā kā teoloģijas students uzsāku kalpošanu Zlēku draudzē, Elga Dūdiņa jau bija šajā funkcijā.

Atmodas laikā viņa ļoti aktīvi atbalstīja dažādas garīgās aktivitātes, veicināja svētdienas skolas izveidošanos. Būdama Zlēku dāmu klubiņa aktīva dalībniece, Elga palīdzēja man kā mācītājam izveidot kontaktus ar Zlēku aktīvākajiem cilvēkiem. Dievnama kopšana bija viņas lielā mīlestība. Katrā svētku reizē tika darināti rotājumi no tā, kas mežā un dārzā, uz altāra vienmēr ir ziedi no viņas dārza.

Pildot uzticēto amatu kā mantzine, viņa to vienmēr darīja ļoti godprātīgi un mazajā Zlēku draudzē finansiālais stāvoklis bija pārsteidzoši labs. Vēlāk, jau esot draudzes priekšnieces amatā, tika realizēti vairāki projekti – veikta baznīcas sienu sanācija, sakopta apkārtne, sakārtots tornis, kur tagad apmeklētāji var uzkāpt līdz pat skatu laukumiņam smailē. Uzlikts jauns jumta segums. Tas nebūtu iespējams bez Elgas aktivitātes un pats galvenais – spējas iesaistīt cilvēkus, kuri palīdzēja sagādāt līdzekļus, iesniegt projektus.”  

LELB Liepājas bīskaps Hanss Martins Jensons apbalvojumu “Uzticības vairogs” Elgai Dūdiņai pasniegs 2018.gada 28. janvārī.

Ar Uzticības vairogu apbalvo par sevišķiem nopelniem draudzes un Baznīcas darbā. Par nopelniem uzskatāma ilgstoša uzticīga un uzcītīga kalpošana Baznīcas vai draudzes darbā, priekšzīmīga un godīga pienākumu izpilde, ikviena kalpošana Baznīcas, savas draudzes un sabiedrības garīgās izaugsmes labā.