Jau iepriekš informējām par diecēzes eskskursiju Jelgavas iecirknī 26.maijā. Vēl ir brīvas vietas, lai pieteiktos dalībai ekskursijā. Pieteikšanās – līdz otrdienai, 22.maijam. Plašāka informācija skatāma zemāk.

Pēc bīskapa Hansa Martina aicinājuma ir tapis sadraudzības pasākums, kas, ceram – kļūs par mūsu tradīciju. Proti – kopīgas visas diecēzes ekskursijas. Ekskursijās aicinām piedalīties draudžu locekļus, mācītājus un draugus, kurus šādā veidā, iespējams, varam ieaicināt baznīcā.

Kā pirmo piedāvājam ekskursiju Jelgavas prāvesta iecirknī AD 2018. 26. maijā, maršruts:

Jelgava – Augstkalne – Dobele – Jelgava

9:00 – 9.30              Svētbrīdis Jelgavas Sv. Annas baznīcā (vada pro-dek. K. Kovaļovs), turpat varēsit atstāt savas automašīnas. Pēc svētbrīža ar kājām dosimies uz hercogu kapenēm Jelgavas pilī. Kapeņu apskate apm. 1. st. Cenas: pieaugušiem 3,- EUR; studentiem 2,-EUR; bērniem 1,50 EUR.

11:00                         Sasēžamies autobusā, kurš mūs gaidīs stāvvietā pie Jelgavas pils.

12:00 (40 km)         Augstkalnes-Mežmuižas baznīcas apskate, tikšanās ar draudzes pārstāvjiem. Augstkalnes pils apskate, pils parks, ezera krastā piknika vieta – sadraudzība. Tādēļ lūdzu ņemiet līdzi pilnus piknika grozus – sev un draugam, kā jau pie latviešiem tas ir pieņemts.

14:30 (26 km)         Krimūnas. Rūķīšu tējas ražotne. Audzēšanas lauku apskate, žāvētava, tēju iepazīšana, tēju degustācija un būs iespēja atsevišķi iegādāties Rūķīšu tējas. Ekskursija 1,50 EUR no cilvēka.

16:00 (10 km)         Dobeles pilsdrupas, Dobeles baznīcā tikšanās ar draudzes pārstāvjiem, īss noslēguma svētbrīdis (vada prāv. O. Laugalis)

18.30 – 19.00         Atgriežamies Jelgavas Sv. Annas baznīcā.

Ekskursiju organizētājs un vadītājs māc. Juris Morics. Pieteikšanās pie Jura Morica, tālr. 29220810 vai Ilzes Vitāles, tālr.26585678.

Dalības maksa 10,- EUR un līdzi piknika groziņš!

Lai mums visiem kopā ar Dieva svētību izdodas un varam labāk iepazīt viens otru!

Informāciju sagatavoja: Māc.Juris Morics