Jau nākamajā sestdienā, 13. oktobrī Gregorskola svinēs savu 23 gadu jubileju. Esiet mīļi gaidīti uz jubilejas dievkalpojumu! Pēc dievkalpojuma – sadraudzība.

AICINĀJUMS
draudzēm un draudžu locekļiem
ZIEDOT Svētā Gregora Izglītības centra darbam

Mīļie brāļi un māsas Kristū!

            Svētā Gregora izglītības centrs jeb Gregorskola šī gada 13. oktobrī svinēs pastāvēšanas 23. gadadienu. Šo 22 gadu laikā Gregorskola ir bijusi ļoti nozīmīgs dzīves posms vai pagrieziena punkts daudzu cilvēku garīgajā dzīvē. Pēdējie septiņi gadi skolai ir bijis “mannas laiks” jeb laiks, kad to uzturēja pārsvarā individuālu cilvēku atbalsts ziedojumu veidā. Iesākot jauno rudens un ziemas sezonu, turpinot tēlaini izteikties, skola sāks dzīvot ražas laikā – “…un turpmāk Israēla bērniem vairs nebija mannas, bet tie pārtika tanī gadā no Kānaānas zemes augļiem.”(Joz. 5:12). Lietišķi izsakoties, noslēdzas Misijas centra darbība un sākas Izglītības centra laiks.

            Ieejot jaunajā dzīves posmā, Svētā Gregora Izglītības centrs rūpīgi strādā, lai saglabātu centra pamatvērtības – viesmīlība, apmācība, māceklība. Izglītības centrs darbojas kā resursu un atbalsta centrs draudzēm dažādu mērķu sasniegšanā. To varētu pielīdzināt resursu “bankai” – jo vairāk tajā ieguldām, jo lielākus un raženākus augļus tā dod, bet bez atbalsta centram nav iespējams pastāvēt.

            Lūgums sekot līdzi informācijai par izglītības pasākumiem Baznīcas izdevumos un Svētā Gregora Izglītības centra mājaslapā www.gregors.lv. Lai arī izglītības pasākumiem ir dalības maksa, tā nesedz visus izdevumus, kas rodas katrā reizē, tāpēc esam pateicīgi par ikvienu ziedojumu.

            Aicinu palīdzēt uzturēt un attīstīt šo resursu “banku” četros veidos:

  1. Lūgt par Svētā Gregora Izglītības centru, tā iecerēm un vajadzībām.
  2. Aicināt un sūtīt draudžu cilvēkus uz pasākumiem.
  3. Izmantot Izglītības centra telpas draudžu pasākumu organizēšanai.
  4. Sniegt finansiālu atbalstu Izglītības centra attīstībai.

Esmu pārliecināts, ka LELB un visai Kristus miesai Latvijā ir noderīga Gregorskola ar tās vērtībām: viesmīlība, apmācība, māceklība; kas turpina uzņemt cilvēkus, tos apmācīt un mācekļot. Aicinu jūs piedalīties šajā darbā!

“Priecīgu devēju Dievs mīl” /2 Kor. 9:7/

+Hanss Martins Jensons
Liepājas bīskaps

*P.S. Sāk izveidoties laba prakse, ka katrs bīskaps reizi gadā aicina draudzes un draudžu locekļus ziedot konkrētam mērķim ārpus sava paša draudzes vajadzībām. Aicinu draudzes oktobra 2. svētdienas dievkalpojuma kolekti novēlēt Svētā Gregora Izglītības centra darbam. Ja draudzei nav iespējams ziedot visu oktobra 2. svētdienas dievkalpojuma kolekti, būsim pateicīgi arī par daļu no kolektes vai kādas citas reizes kolekti, ko draudze ar prieku varētu atvēlēt.

Informāciju par Svētā Gregora Izglītības centra vajadzībām un iespējām to atbalstīt var sniegt Izglītības centra direktors mācītājs Raimonds Mežiņš (mob.t.+371 26334045, e-pasts: rmezins@gmail.com).

Konts ziedojumiem Svētā Gregora Izglītības centra atbalstam:

Sv. Gregora kristīgas misijas centrs
Reģ. Nr. 40801051503
AS “Swedbank”
Konta Nr. LV18HABA0551039176441
SWIFT: HABALV22
Ar norādi – Ziedojums pēc bīskapa aicinājuma