Foto avots: www.auce.lv

Foto avots: www.auce.lv

Lai izceltu spilgtākas kultūras vietas, 2018.gada nogalē izsludināts skatītāju balsojuma konkurss sabiedrisko mediju balvai “Kilograms kultūras”. Konkursā piedalās viena no Liepājas diecēzes baznīcām – Vecauces baznīca.

Auces novads savā mājaslapā līdz 18.janvārim aicina atbalstīt draudzes dalību konkursā:  “Mūzikas ieraksti, gleznas, fotogrāfijas, grāmatas un daudz citu lietu ir aizpildījušas telpu virs Vecauces baznīcas sakristejas. Kolekcijas veidotājs – draudzes priekšnieks Māris Druva atceras, kā šeit izskatījās vēl pirms divarpus gadiem. “Šī telpa unikāla ar to, ka nekas šeit nebija bijis 150 gadu. Sākās viss pilnīgi nejauši – domājām, kur izvietot bibliotēku,” stāsta Druva.

Savi nosacītie stendi šeit atvēlēti ar Auci saistītiem kultūras ļaudīm. Piemēram, Jānim Anmanim, Lūcijai Garūtai vai ģitāristam Andrim Kārkliņam. Arī mūsdienu slavenības šeit viesojas, piedalās pasākumos un atstāj savus veltījumus mākslas telpai.
“Mums bija Jāņa Streiča gleznu izstāde, un divas gleznas Jānis Streičs mums uzdāvināja,” saka Druva.

Mākslas telpa pildās ar senatnes lietām, ieskaitot mūzikas instrumentus, bet pati baznīca ir tikusi pie renovācijas un jaunām ērģelēm. Tāpat mūsdienas baznīcā ienāk ar mākslu, kas skatāma ēkas bēniņos. Tagad ekspozīcijā aucēniešu gleznas. Un, to visu redzot, rodas jautājums – vai netuvojas brīdis, kad šeit mākslas būs vairāk nekā sakrālo vērtību?
“Tā nedrīkst būt, un tā tas nebūs. Es varbūt vairāk akcentēju mākslu, taču esmu draudzes priekšnieks un tāds palikšu,” uzsver Druva.”

Plašāka informācija par Vecauces baznīcas dalību konkursā un atbalstīšanas iespējām: http://www.auce.lv/zinas-1lapa/sacies-balsojums-par-2018-gada-iecienita/