Šī gada februārī saņēmām divas ļoti priecīgas ziņas no Liepājas Sv. Trīsvienības Katedrāles. Pateicoties Liepājas Sv. Trīsvienības draudzes un Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda ieguldītajam darbam Liepājas sakrālā mantojuma saglabāšanā, īstenojot Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles atjaunošanas darbus Liepājas Kultūras pārvalde 25. februārī īpašā apbalvošanas ceremonijā, kas norisinājās tiešsaistē, pasniedza draudzei Liepājas “Kultūras GADA balvu 2020”. Draudzes priekšniece A. Brantevica saņemot balvu atzīst, kad darbs pie katedrāles atjaunošanas ir bijis interesants un arī izaicinājumiem pilns, taču ar Dievpalīgu tas ir noslēdzies,un katedrāle ir gatava uzņemt apmeklētājus un pilsētas viesus. 
Liepājas Sv. Trīsvienības atjaunotā katedrāle ir arī  nominēta konkursam “Latvijas Būvniecības gada balva 2020” nominācijā “Restaurācija”, šī konkursa laureāti tiks paziņoti marta sākumā.  

Līdz ar “Kultūras GADA balvu 2020” saņemšanu Liepājas Sv. Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonda vadītājai Kristīnei Liepai ir piešķirts tituls “Gada liepājnieks”. Šo titulu Liepājas pašvaldība piešķir par īpašiem veikumiem Liepājas labā dažādās nozarēs. K. Liepa šo titulu ir saņēmusi par nozīmīgu ieguldījumu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā, vadot Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāles fasādes atjaunošanas projektu.  Apbalvojuma pasniegšana notiks īpašā svinīgā ceremonijā 18. martā– Liepājas dzimšanas dienā.

Priecājamies un sveicam!

Apbalvojuma tiešraidi iespējams noskatīties šeit: ceremonijas tiešraide