Brīvības cīņas.

“Ja nu Dēls jūs darīs brīvus, jūs patiesi būsit brīvi.” Jņ.8:36

Brāļi un māsas Kristū!

 

Sveicu jūs Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas gadadienā!

Kalpojot Jelgavas sv. Annas prokatedrālē, esmu atklājis dažus notikumus par Jelgavu un arī par mūsu valsti, saistībā ar Latvijas neatkarības iegūšanu. Rīga tika atbrīvota no Bermonda karaspēka 1919. gada 11. novembrī, Jelgava 1919. gada 22. novembrī, un jau 28. novembrī Rietumu brīvprātīgo armija no Latvijas tika padzīta uz Lietuvu. Sekojot līdz kauju norises vietām, visvairāk brīvības cīņas notiek patreizējās Liepājas diecēzes  teritorijā. Galvenās bermontiādes cīņu vietas ir Rīga (Pārdaugava), Ķekava, Jūrmala, Saldus, Talsi, Sabile, Kuldīga, Jelgava, Liepāja, Grobiņa, Aizpute. Tas mūsu diecēzei liek īpaši pieminēt neatkarības cīņas, kas ļāva saglabāt 1918. gada 18. novembrī pasludināto neatkarību.

Mūsu tēvi mums izcīnija valstisku brīvību, Kristus izcīnija cilvēcisko brīvību. Mums viss ir iedots un neļausim sevi atkal iejūgt kalpības važās, turēsimies cieši pie Kristus, kurš vienīgais mūs var darīt patiesi brīvus. „Jūs esat dārgi atpirkti, netopiet par cilvēku vergiem”.1.Kor. 7:23.

LELB Liepājas diecēzes bīskapa vietnieks Jelgavā, mācītājs Uldis Gailītis 

 

2021. gada 18. novembrī, plkst. 11:00, Jelgavas sv. Annas draudzes facebook kontā, ekumēniskā dievkalpojuma tiešraide par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 103. gadadienai. Tiešraide no Jelgavas Sv. Annas prokatedrāles. Tiešraidi skatieties šeit: https://www.facebook.com/JelgavasAnnasDraudze/