Attēlā: Kuldīgas Sv. Katrīnas draudzes atjaunošanas 30 gadu svētki 2019. gada 19. maijā

Attēlā: Kuldīgas Sv. Katrīnas draudzes atjaunošanas 30 gadu svētki 2019. gada 19. maijā

16. oktobrī, deviņpadsmitajā svētdienā pēc Vasarsvētkiem, plkst. 14:00 tiks svinēts Kuldīgas Sv.Katrīnas baznīcas un draudzes 770 gadu svētku dievkalpojums, kurā amatā ievedīs Kuldīgas iecirkņa prāvestu Gunti Apriķi. Dievkalpojumu vadīs diecēzes bīskaps Hanss Martins Jensons, piedalīsies palīgbīskaps Uldis Gailītis, bīskaps emeritus Pāvils Brūvers, prāvests Guntis Apriķis, draudzes mācītājs Viesturs Pirro un citi. Svētkos muzicēs Kuldīgas Sv. Katrīnas draudzes liturģiskais koris – schola ērģelnieces Dainas Lancmanes – Megnes vadībā. Pēc svētku dievkalpojuma sadraudzība baznīcas priekštelpā.

Attēlā: bīskaps Hanss Martins Jensons un mācītājs Guntis Apriķis 2019.gada Pļaujas svētkos Saldus Sv.Jāņa baznīcā

Attēlā: Bīskaps Hanss Martins Jensons un mācītājs Guntis Apriķis 2019.gada Pļaujas svētkos Saldus Sv.Jāņa baznīcā

Guntis Apriķis garīdznieka amatā ordinēts 2003.gada 9.jūnijā. Mācītāja amata krustu saņēmis 2004.gadā. Šobrīd kalpo Saldus Sv.Jāna mācītāja kalpošanas vietā, kurā ietilpst Saldus Sv. Jāņa, Remtes, Blīdenes, Brocēnu un Gaiķu draudzes. Kopš 2020.gada novembra bijis Kuldīgas iecirkņa prāvesta pienākumu izpildītājs. Pēc iecirkņa prāvesta vēlēšanu rezultātiem prāvesta amatā apstiprināts šī gada maijā.  

Esiet aicināti piedalīties svinīgajā dievkalpojumā, kā arī aicinām būt lūgšanā par G.Apriķi un viņa turpmāko kalpošanu prāvesta amatā!

Prāvests ir iecirkņa mācītāju, palīgmācītāju, neordinēto garīgo darbinieku un draudžu tuvākais priekšnieks un padomdevējs. Prāvests ir diecēzes bīskapa pārstāvis iecirknī un iecirkņa pārstāvis Kapitulā. Prāvestu no iecirkņa sapulces izvirzītajiem kandidātiem uz septiņiem gadiem ieceļ diecēzes bīskaps.