Ikgadēji dienas no 18. līdz 25. janvārim ir veltītas lūgšanām par kristiešu vienotību. Šogad, Vienotības nedēļas tēmu – “Mācieties darīt labu – meklējiet taisnību!” (Is 1, 17), ir izvēlējusies un tās pārdomu materiālu sagatavojusi Amerikas Savienoto Valstu kristiešu grupa, ko izveidoja Minesotas Baznīcu Padome. Minesota ir bijusi lieciniece ļoti netaisnīgai attieksmei pret cilvēkiem ar citu ādas krāsu, arī citviet ASV Baznīcu vēsturē ir bijis jārisina ar rasismu saistīti jautājumi un sašķeltība starp dažādām kristīgajām kopienām. Pastāv arī citi drīzāk sociāli, ar Baznīcas doktrīnu tieši nesaistīti jautājumi, kuri joprojām rada sašķeltību starp brāļiem un māsām Kristū. Šā gada lūgšanu nedēļā par kristiešu vienotību Minesotas kristieši aicina lūgties gan par Baznīcu doktrinālo vienotību, gan arī par to, lai sagrūtu tādi kristiešu ģimeni šķeļoši mūri kā rasisms  (tekstu sagatavoja izdevums “Mieram tuvu”).

Astoņas dienas esiet aicināti izmantot šai nedēļai izvēlētos Svēto Rakstu lasījumu,  apceru un lūgšanu tekstus: Lūgšanas pārdomas (materiāls no “Mieram Tuvu” janvāra nummura).  Kā arī izmantot Lūgšanas kārtības priekšlikumu.

Katedrālē un prokatedrālē šie materiāli tiek lietoti šajās dienās un laikos:

  • Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē no trešdienas (18. janv.) – līdz trešdienai (25. janv.) plkst.12:30 (izņemot svētdien,  kad lūgšanas notiek pēc dievkalpojuma, kas sākas plkst. 10:00).
  • Jelgavas Sv. Annas prokatedrālē – trešdien (18. janv.) dievkalpojumā plkst. 18:00, ceturtdien-piektdien  (19.-20. janv.) plkst. 12.00, sestdien (21. janv.) dievkalpojumā plkst.11:00, svētdien (22.janv.) dievkalpojumā plkst.10.00, pirmdien (23. janv.) plkst.12:00, otrdien (24.janv.) plkst.11:30 un 19:00,  trešdien (25.janv.) dievkalpojumā plkst.18:00.